Anti alg/mos behandeling

De ontwikkeling van algen en daaropvolgend mossen en atmosferische vervuiling op daken, gevels en bestrating, is een natuurlijk proces dat de laatste decennia alleen maar ernstiger lijkt te worden.

De wortels van mossen groeien in de poriën van dakpannen en klinkers, ze worden vochtig en kunnen hierdoor (vorst) schade veroorzaken. Mossen scheiden daarnaast zuren af welke invreten in het materiaal en onherstelbaar zichtbare schade achterlaten.

Door het tijdig verwijderen en bestrijden van algen en mossen, wordt (vorst) schade voorkomen, de levensduur van het materiaal aanzienlijk verlengd en het aangezicht, de uitstraling, aanmerkelijk verbeterd.

Door de uiterst effectieve en preventieve werking van onze hoogwaardige, duurzame, milieuvriendelijke en ecologische producten, wordt na reiniging nieuwe alg- en mosvorming langdurig voorkomen.

Reinigen en preventief onderhouden is uiteindelijk veel goedkoper dan repareren of vervangen. 


Werkwijze bij lichte vervuiling

Algen, mossen, atmosferische vervuiling, groene- en zwarte aanslag, zijn middels onze producten, uitstekend te verwijderen van alle soorten materialen.

We besproeien het te behandelen oppervlak zodanig, dat het materiaal volledig verzadigd raakt. De vloeistof dood de vervuiling en trekt tot diep in de poriën van het materiaal. Daarna laten we het drogen en uiteindelijk doet de natuur (regen) vervolgens de rest. Naspoelen, schrobben, boenen of borstelen is niet nodig.

Het effect is na weken, soms enkele maanden, goed zichtbaar en geeft een boven verwachting mooi resultaat.

We verrichten altijd nazorg en indien noodzakelijk een nabehandeling.

Deze Anti alg/mos behandeling is doeltreffend en tijdbesparend, dus geldbesparend. Deze methode gebruiken we ook voor periodiek preventief onderhoud. Dan is het resultaat direct zichtbaar.

Algen en mossen kunnen echter weer opnieuw gaan groeien. Daarom adviseren wij, afhankelijk van het materiaal en de mate van vervuiling, eens per 2 tot 3 jaar preventief onderhoud te laten verrichten om de materialen alg- en mosvrij te houden. Hierdoor behouden de objecten het verbeterde aanzien en de mooie uitstraling. 
 

Werkwijze bij zware vervuiling

Algen, mossen, atmosferische vervuiling, groene- en zwarte aanslag zijn middels (stoom) reiniging goed te verwijderen van alle soorten materialen. Zoals leipannen, gebakken- en beton dakpannen, gevels, vlonders, bestrating, terrassen, parkeer- en sportterreinen. 

Indien noodzakelijk, bijvoorbeeld bij zwaar vervuilde industrieterrreinen, wordt het te behandelen oppervlak vooraf behandeld met een van onze ecologische en milieuvriendelijke producten.

Daarna wordt het materiaal met heet water (max. 145º C) onder aangepaste druk gereinigd. De combinatie van voorbehandelen, warmte en druk, lost de vervuiling prima op. Vervolgens spoelen we het opgeloste vuil weg en is het oppervlak weer perfect schoon.

Het effect is dus direct goed zichtbaar en geeft een verbeterd aanzien en een mooie uitstraling. Wij verrichten altijd nazorg en indien noodzakelijk een nabehandeling.

Om ook tot diep in de poriën van de materialen te reinigen en te voorkomen dat algen en mossen weer snel gaan groeien, is het raadzaam om na het (stoom) reinigen het oppervlak te voorzien van een Anti alg/mos behandeling of een bescherming zoals impregneren of coaten. Hierdoor blijven algen en mossen langdurig weg en kan hierna volstaan worden met periodiek preventief onderhoud zoals eerder beschreven.

 

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Heeft u interesse?
Vraag een vrijblijvende offerte aan.
 

Wij willen graag uw vragen beantwoorden, eventueel op locatie komen kijken en een passend aanbod doen.

Vul hier uw gegevens in en kies een gewenste dienst.

Tevens kunt u een foto van de huidige situatie meesturen, zodat wij hier een beter beeld van krijgen.

Binnen 2 dagen nemen we contact met u op.

Wilt u fotos meesturen? Selecteer hier uw afbeelding:
Bladeren...