Zonnepanelen reinigen

Net als ramen worden zonnepanelen op den duur ook vuil. Door dit vuil kan minder zonlicht de zonnecellen bereiken. Hierdoor zal de energieopbrengst afnemen.

Het is dus verstandig om uw zonnepanelen minimaal één maal per jaar te (laten) reinigen.


Vuil is slecht voor zonnepanelen

Vuil is een soort zonnebril voor zonnepanelen. Minder zonlicht kan hierdoor de panelen bereiken. Het verlies van vermogen (energie) door vuil op de panelen kan behoorlijk oplopen. Vuil zal tevens de levensduur van zonnepanelen verkorten.

Het is dus van belang om de zonnepanelen tijdig te (laten) reinigen. Wij raden aan de zonnepanelen vroeg in het voorjaar te reinigen, nadat het een aantal dagen geregend heeft. Het vuil is dan door de regen los geweekt en zal makkelijker verwijderd kunnen worden.

Schone panelen produceren altijd meer energie dan vuile panelen. Dus vaker reinigen van de zonnepanelen levert meer rendement op.  
 

Hoe schoner de panelen, hoe hoger het rendement

Een TNO-onderzoek heeft aangetoond dat vervuiling van zonnepanelen een groot effect kan hebben op het rendement ervan. Na één jaar tijd kan dit rendement al aanzienlijk dalen. De winst bij schone zonnepanelen weegt dus ruimschoots op tegen de kosten van reinigen.

 

Reinigen zonder chemicaliën

De zonnepanelen worden door ons gereinigd zonder reinigingsmiddelen of chemicaliën. We spoelen de zonnepanelen met water en weken het vuil los. Met een zachte borstel en water wordt het vuil verwijderd en weggespoeld. Vervolgens een nabehandeling met Osmose water en de zonnepanelen zijn weer perfect schoon. Gebruik van een hogedrukreiniger is verboden. 

 

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en scherpe prijzen!

 

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Heeft u interesse?
Vraag een vrijblijvende offerte aan.
 

Wij willen graag uw vragen beantwoorden, eventueel op locatie komen kijken en een passend aanbod doen.

Vul hier uw gegevens in en kies een gewenste dienst.

Tevens kunt u een foto van de huidige situatie meesturen, zodat wij hier een beter beeld van krijgen.

Binnen 2 dagen nemen we contact met u op.

Wilt u fotos meesturen? Selecteer hier uw afbeelding:
Bladeren...