Rolluiken reinigen en verkoop

Het is belangrijk dat rolluiken zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, schoon gehouden worden. Goed onderhoud is namelijk van belang voor een langere levensduur.

Rolluiken hebben met name een beschermende en isolerende functie. Dagelijks worden rolluiken blootgesteld aan (extreme) weersomstandigheden die groene aanslag en vieze lekstrepen op de rolluiken veroorzaken.

Schone rolluiken geven de woning of het bedrijfspand een mooiere uitstraling dan wanneer ze smerig zijn. De binnenkant van een rolluik wordt snel vuil en kan een doorn in het oog zijn als u hier tegenaan kijkt.

Tevens is het voor een optimale werking noodzakelijk om uw rolluiken schoon te houden. Het is daarom belangrijk om de bewegende delen te onderhouden.
 

Waarom rolluiken (laten) reinigen

  • Langere levensduur door goed onderhoud
  • Optimale werking door gesmeerde delen
  • Mooie en nette uitstraling aan de buitenkant
  • Schoon aangezicht vanaf de binnenkant
     

Reinigen van de binnenkant

Het reinigen van de buitenkant is een eenvoudige klus. Met een zachte doek of spons en een sopje kan het vuil vrij eenvoudig verwijderd worden.

Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is verboden. Hierdoor ontstaan vervelende vlekken en oneffenheden op de rolluiken die niet meer te verwijderen zijn.

Aan de binnenkant van de rolluiken zit vaak veel vuil. Als dit niet gereinigd wordt, zal het vuil zich steeds sneller uitbreiden. Het schoonmaken van de binnenkant is een lastige klus.

Om de binnenkant van het rolluik optimaal en zorgvuldig te reinigen, dient de kap van het rolluik verwijderd te worden. Vervolgens moet het rolluik steeds een klein stukje zakken om de lamellen stuk voor stuk te reinigen. 

Dit is een zeer intensief, maar dankbaar karwei. Naast het schoonmaken is het een aanrader om de rolluiken (metalen lamellen) regelmatig te waxen. Door het waxen trekt het rolluik minder snel vuil aan en blijft de laklaag glanzen.
 

Bewegende delen onderhouden

Het gaat natuurlijk niet alleen om schone rolluiken, maar ze moeten uiteraard ook optimaal functioneren. Daarom is het belangrijk om de bewegende delen goed te smeren als dit noodzakelijk is. Tijdens de technische controle wordt dit zichtbaar. Dit kan het beste met een teflonspray en vooral niet met een vet smeermiddel omdat dit juist meer vuil aantrekt.

De rubbers van de geleiders kunnen na het schoonmaken ingesmeerd worden met een zuurvrije vaseline als dit wenselijk is. Het smeren van de geleiders voorkomt namelijk het vastvriezen van de lamellen. Naast het reinigen en het onderhouden van de rolluiken, verzorgen wij een technische controle. Eventuele gebreken worden door ons vakkundig hersteld. 
 

Onderhoudscontract

Bedrijven zijn verplicht om rolluiken één keer per jaar te laten controleren. Bij een hogere gebruiksfrequentie moet er vaker onderhoud gedaan worden. Het kan voor bedrijven dan ook erg interessant zijn om gebruik te maken van een onderhoudscontract. In het contract staan vaste afspraken over het schoonmaken en het onderhouden van de rolluiken.

Voor particulieren is het niet noodzakelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Wij kunnen een vrijblijvende offerte aanbieden voor een eenmalige (binnenzijde en/of buitenzijde) rolluikreiniging.

De kosten variëren per rolluik vanaf € 65,-  inclusief de binnen- en buitenkant reinigen. Compleet met waxen van de kappen/lamellen, technische controle en onderhoud van de bewegende delen. 
 

Rolluiken vervangen

Het is verstandig om beschadigingen aan rolluiken te (laten) vervangen. Door beschadigingen of slijtage nemen de prestaties van rolluiken namelijk af. De bescherming tegen inbraak en de isolatiewaarde kunnen hierdoor eveneens minder worden.

Indien wenselijk, bouwen wij handmatige rolluiken om naar elektrisch. Wij adviseren u graag. Wij leveren en monteren tevens nieuwe zonweringen, doeken en rolluiken rechtstreeks vanaf de fabriek.

De beste kwaliteit voor een scherpe prijs !

 

SUPER AANBIEDING !!!

Zonnescherm Ibiza Plus Limited Edition, A+ Top kwalitiet en exclusief uitgevoerd met design afdekkappen in Antraciet, Grijs en gebroken Wit. Uit de Rainbow collection.

Diverse maten en kleuren doek naar keuze. Dichte cassette, elektrisch bediend met afstandsbediening, Somfy motor en 5 jaar garantie (zie foto's) ex. montage. 

Cassette 5.00 m breed en 3.00 m uitval, compleet voor € 1.295,-- 

 

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Heeft u interesse?
Vraag een vrijblijvende offerte aan.
 

Wij willen graag uw vragen beantwoorden, eventueel op locatie komen kijken en een passend aanbod doen.

Vul hier uw gegevens in en kies een gewenste dienst.

Tevens kunt u een foto van de huidige situatie meesturen, zodat wij hier een beter beeld van krijgen.

Binnen 2 dagen nemen we contact met u op.

Wilt u fotos meesturen? Selecteer hier uw afbeelding:
Bladeren...