Gevelreiniging

Gevelreiniging of gevelonderhoud, is een vak apart. Er bestaan namelijk veel verschillende ondergronden met diverse soorten vervuiling. Dit betekent dat er niet één pasklare oplossing is voor elk type gevel.

Soms is enkel stoomreinigen voldoende, maar vaak gebeurt dat in combinatie met een Anti alg/mos behandeling, hydrofoberen (impregneren), eventueel de reparatie van het voegwerk en het herstellen van scheuren.


Drie mogelijkheden van gevelonderhoud

Om een goede indruk te krijgen over alles wat met gevelreiniging of gevelonderhoud te maken heeft, zijn er drie onderwerpen;

    1.    Gevelreiniging
    2.    Voegreparatie en scheurherstel
    3.    Hydrofoberen (impregneren)
 

Drie basistechnieken van reinigen

Er bestaan drie basistechnieken voor het reinigen van een gevel;

    1.    Stoomreinigen of stoomcleanen
    2.    Chemisch reinigen
    3.    Stralen (sandwash)
 

Stoomreinigen

Stoomreinigen is de meest eenvoudige manier van reinigen. Dit wordt vaak toegepast om een gevel te reinigen welke licht vervuild is dan wel voorzien is van algen, mossen, atmosferische vervuiling, groene- of zwarte aanslag. Daarna adviseren wij een Anti alg/mosbehandeling om ook in de poriën van de stenen te reinigen en een langdurig mooi resultaat te waarborgen.   

Wij reinigen "voegbesparend" met heet water onder aangepaste druk, zeer intensief, steentje voor steentje. Dus geen grof geweld, waarbij de voegen ernstig beschadigd worden en geen zogenaamde "Franse slag", waarbij onvoldoende diepte reiniging plaats vindt. Onze werkwijze kost tijd, maar wij gaan dan ook voor het optimale resultaat.   


Chemisch reinigen

Chemisch reinigen gebeurt met heet water onder aangepast druk en in combinatie met een reinigingsmiddel. Het reinigingsmiddel lost het vuil op en met het hete water wordt het vuil van de gevel gespoeld. Chemisch reinigen wordt alleen toegepast als reinigen met stoom niet voldoende is en stralen niet gaat of ongewenst is. Dit is eveneens voegbesparend.  

 

Stralen

Stralen wordt gebruikt bij zware vervuiling. Hierbij wordt water gemengd met een geschikt straalmiddel. Middels stralen wordt als ware het vuil van de gevel gepoetst. De resultaten zijn verbluffend. Andere termen zijn zandstralen, sandwashen, vochtstralen en natstralen.

Het principe is eigenlijk hetzelfde; met een combinatie van water en een straalmiddel wordt het vuil van de gevel verwijderd. Uiteraard wordt het straalafval achteraf keurig verzameld en afgevoerd. 

 

Vakkundig advies, is erg belangrijk !    

 

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Heeft u interesse?
Vraag een vrijblijvende offerte aan.
 

Wij willen graag uw vragen beantwoorden, eventueel op locatie komen kijken en een passend aanbod doen.

Vul hier uw gegevens in en kies een gewenste dienst.

Tevens kunt u een foto van de huidige situatie meesturen, zodat wij hier een beter beeld van krijgen.

Binnen 2 dagen nemen we contact met u op.

Wilt u fotos meesturen? Selecteer hier uw afbeelding:
Bladeren...